AL MAL TEMPS, BONA CARA!

Aprofitem els baixos nivells d´aigua de la Font de Quart pr fer una reintroducció de planta aquàtica. Concretament el que plantàrem fou asprella. Un macròfit aquàtic que necessita una bona qualitat d´aigues per sobreviure.

Imatge

 

L´objectiu d´aquesta actuació és que l´asprella es vaja reproduint de manera que es recupere l´ecosistema d´aigua dolça i així poc a poc augmenta la biodversitat. A més l´asprella, com altres plantes aquàtiques, permeten l´oxgineació de l´aigua augmentant la seua qualitat.

Imatge

El que poguerem observar és que malgrat la sequera encara quedaven peixos al·lòctons a la Font que han sobreviscut a la manca d´aigua. Serà necessari que no s´alimenten de la nostra asprella i que les condicions de l´aigua siguen favorables per començar la restauració. Açò ho vorem més endavant, per tant cal estar atents al resultat.

Imatge

L´asprella l´agafarem de la Marjal d´Almenara, una traslocació local, mentre els caçadors ens avisaven de que no espantarem als milers d´anecs que ara trobem al voltant dels Estanys i que a partir del dia 12 d´Octubre començaran a dexaparèixer degut als tirs d´alguns aficionats.

Imatge

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s