I Jornades AIGUA, TERRITORI i PAISATGE de la FONT de QUART

Amb l’objectiu de reflexionar des d’una perspectiva interdisciplinària sobre la Font de Quart (Camp de Morvedre, València), la Junta d’Aigües que la gestiona i la Mancomunitat de Les Valls han organitzat, amb la col·laboració d’Acció Ecologista-Agró, les primeres jornades “Aigua, Patrimoni i Paisatge de la Font de Quart”, que es desenvoluparan entre el 22, dia de la presentació de les jornades, i el 29 de març. En elles, s’organitzaran diferents actes sobre la Font de Quart, que ha sigut històricament un dels principals elements vertebradors i articuladors de Les Valls i a més a més l’origen d’un important patrimoni històric, cultural i natural.

© PEREDEPRADA-049805

Precisament, per a analitzar este patrimoni i posar-lo en valor, el divendres 27 de març a partir de les 9:00 hores, es celebrarà al Molí Nou de Quartell una jornada interdisciplinar amb experts de diferents àmbits. La jornada “La Font de Quart: la memòria de La Vall de Segó” començarà amb una conferència de José Luis Rubio, Doctor Enginyer Agrònom, que actualment desenvolupa la seua tasca investigadora al Centre d’Investigacions sobre Desertificació que depén del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), la Universitat de València, i la Generalitat Valenciana. Rubio parlarà de l’impacte del canvi climàtic en els recursos hídrics i en l’estabilitat del territori.

Eixida d'aigua del Molí nou de Quartell.

Seguidament, es donarà pas a una taula rodona en la que participaran la coordinadora de les Jornades, Inmaculada Marqués, que és Doctor Enginyer Agrònom, professora de la Universitat Politècnica de València i que actualment desenvolupa la tasca d’assistència tècnica a la Junta d’Aigües de la Font de Quart; el Cap de la Unitat de València de l’Institut Geològic i Miner d’Espanya, Bruno Ballesteros; Enric Amer, ecologista i fundador d’AE-Agró, on porta més de 25 anys d’exercici com a activista i voluntari mediambiental; i Marc Ferri, Doctor en història contemporània per la Universitat de València i professor d’educació secundària a l’IES Juan de Garay de València.

©PEREDEPRADA

Els alumnes arriben a la Font on els esperen els monitors.

A més a més d’esta jornada interdisciplinar i de la presentació de les jornades, entre el dilluns 23 i el divendres 27 de març, es realitzaran diverses activitats didàctiques dirigides per AE-Agró als instituts de La Vall de Segó i Almenara. I el dissabte 28 de març hi ha programada una jornada matinenca per La Vall de Segó que, després de recórrer des de cada poble les séquies de cada localitat, conclourà a La Font de Quart.

© PEREDEPRADA-9832

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s